Bloggen
Enonic xp plattform figur
Nyhet

Enonic går fra CMS til plattform

Enonic XP er ikke lenger bare et CMS, men en plattform hvor du kan utvikle websider, intranett og mobile apps.

Publisert

Fra CMS til plattform

Nettsider vi utvikler for våre kunder leverer vi på Enonic XP. Den nye versjonen av Enonic XP er ikke lenger bare et CMS, men en plattform hvor du kan utvikle både websider, intranett, ekstranett og mobile apper for å nevne noe. I et intervju i ITAvisen  går Thomas Lund Sigdestad gjennom dette i detalj.

I tillegg til å være et tradisjonelt CMS, er Enonic bygget for å kunne utvides - noe som er selve nøkkelfunksjonen i en plattform. Noen eksempler på hvordan løsningen kan tilpasses og utvides er:

  • Egendefinerte innholdstyper
  • Skreddersydde skjema
  • Single sign-on
  • 3. parts applikasjoner
  • Back-end integrasjoner
  • Virksomhetssøk
  • Mobile apper

I tillegg finnes det sterkt utviklerfellesskap gjennom Enonic Community og den kommende “Enonic Appstore” hvor man får tilgang på ferdige utviklede komponenter.

Det beste fra begge verdener

Enonic XP tilbyr det beste fra Åpen kildekode og “Enterprise” løsninger. Og for å kunne gjøre dette har produktet en unik arkitektur som består av blant annet innebygget søk (Elasticsearch) datalagring og tilgangskontroll.

All utvikling på plattformen kan gjøres uten krav til 3.parts programvare. Har du fagsystemer og applikasjoner som du ønsker å integrere mot kan dette også enkelt implementeres.

Enkelt å utvikle

En fordel med Enonic er en forenkling av det tradisjonelle skillet mellom presentasjon og data. Leveranselaget i Enonic er basert på JavaScript. Det gjør det enkelt for front-end utviklere å lage og vedlikeholde moduler i løsningen. Har du et ferdig webdesign kan dette enkelt legges inn i løsningen. Og med noen få linjer med JavaScript lager du moduler som kan benyttes overalt i løsningen.

Å lage innholdstyper og få tilgang på dataene krever ikke tung kunnskap. For tyngre oppgaver og integrasjoner benyttes Java.

Enkel byggeprosess

I et prosjekt går det tradisjonelt med mye tid på å bygge og teste kode. Å konfigurere byggeprosessen tar normalt mye tid. Enonic XP er ferdig konfigurert med byggesystemet Gradle som gjør at du sparer mye tid på konfigurering. Å deploye en ny versjon av løsningen er gjort på noen få sekunder.

Kompetanse

Vi har et stort team som har kompetanse på Enonic XP og bygger nå de fleste webløsningene på Enonic XP. Typiske løsninger er nettsted, intranett, mobile apper og ekstranett.

Ta kontakt med oss for å vite hvordan du kan komme i gang med Enonic.

 

Vurderer dere Enonic?

Ta kontakt med oss så hjelper vi dere

Erik Borse

Kundeansvarlig / Rådgiver
(+47) 951 78 616
erik.borse@item.no

Svein Kibsgaard

Daglig leder
(+47) 930 90 071
svein@item.no
Publisert