Bloggen
item ansatte på konferanse
Kompetansetur

Svelte Summit 2022 i Stockholm

Når vi var så heldige at Svelte Summit skulle bli arrangert rett over grensa (i Stockholm), måtte vi naturligvis komme oss dit for litt faglig påfyll.

Publisert

"In-person" konferanser er tilbake

Svelte er for tiden det hotteste frontend-rammeverket der ute, og vi i Item har også tatt det i bruk i store prosjekter.

Når vi var så heldige at Svelte Summit skulle bli arrangert rett over grensa (i Stockholm), måtte vi naturligvis komme oss dit for litt faglig påfyll.

Og vi var visst ikke de eneste nordmennene som tenkte det, for med ca 40 deltakere var Norge faktisk den best representerte nasjonen. Vi traff blant annet norske deltakere fra Amedia, Dips og Visma.

To dager med foredrag

Det ble to dager pakket med foredrag. Vi lærte om datavisualisering, DX og tips for å skrive god Svelte-kode. Og jeg tror vi alle ble inspirerte til å bygge kule applikasjoner i Svelte fremover.

Noen av favorittforedragene til deltakerene på Svelte Summit 2022 fra Item var:


Youtube lenker:

Scrollytell me why: Ain't nothing but a piece of cake

When Keeping it Svelte Goes Wrong. An Analysis of Some of the Worst Svelte I Have Ever Coded

Data visualizations powered by Svelte

SvelteKit med Release Candidate-status

Konferransen ble avsluttet med at selveste Rich Harris (skaperen av Svelte) kom med en kunngjøring om at metarammeverket SvelteKit nå har RC-status. 🎉

Dette er gode nyheter etter en periode med mange "breaking changes" i SvelteKit. Og vi ser frem til en tid preget av stabilitet.

Men all ære til Rich og resten av core-teamet som ikke bare lager Svelte, men også det veldig gode SvelteKit!

Sosialt

Vi fikk også tid til å være litt sosiale på konferansen. Første kveld var det fest i konferanselokalene, og vi ble sittende på et bord med noen tyskere, svensker og en nordmann (hei Jens fra Visma).

Tom Arild – som aldri går tomhent hjemmefra – hadde med seg spillet L.L.A.M.A som fungerte som en "sosial lubrikant" ved bordet. Vi satte faktisk muligens verdensrekord i flest spillere av L.L.A.M.A på en gang med 8 spillere.

Sees til neste år?

Det har vært en hyggelig konferanse, og vi sees igjen i Stockholm til neste år!

Publisert