Bloggen
sosial sofasone i nye lokaler
Nyhet

Nye lokaler

Item har flyttet inn i nye, freshe lokaler i Rosenkrantzgate 20

Publisert

 Å komme seg helskinnet gjennom pandemipregede år er ingen selvfølge, men likevel er det nettopp det som er tilfellet for Item. IT-selskapet er for tiden i en svært god vekstfase, noe som utfordret plassen i de gamle lokalene. 

– Vi utvider i antall konsulenter, men også med nye roller. Vi ser med det at dette er en glimrende anledning til å forsterke prosessen rundt tilvekst, kultur og kompetansebygging, forteller daglig leder Svein Kibsgaard.

– Og med nye lokaler kan vi forsterke denne positive trenden, sier han. 

Med fokus på bærekraft og et sosialt miljø

Det er ikke bare-bare når Item skal ta over nye lokaler. De har det siste halvåret pusset opp slik at lokalene møter miljø- og bærekraftskrav — men fokuserer også på at konsulentene skal få en sosial og lærerik hverdag på kontoret.

– Vi legger opp til ombruk og gjenbruk, og har leid inn profesjonell hjelp for å håndtere dette, forklarer Kibsgaard. Han forteller at de også legger opp til at konsulentens hverdag skal bli så enkel og effektiv som mulig, i tillegg til at det blir satt fokus på store sosiale soner. 

–  Vi oppfordrer alle til å benytte lokalene dersom de skulle ha behov for det, gjerne også til egne private arrangement, som for eksempel barnedåp, konfirmasjon, bursdager eller LAN-treff. Her får de et bra lokale i Oslo sentrum, som ellers ville ha vært dyrt å leie, sier han. 

– Vi håper og tror at nye lokaler vil gjøre det mer fristende for konsulentene å sitte mer på hovedkontoret fremover. Det er også gode muligheter for å trekke inn kunder og samarbeidspartnere til oss, dette har vi et eget prosjektrom til, forteller han. 

Lekne og vågale fargevalg

Item har hyret inn interiørarkitekt Kristine Aassved Storeide fra arkitektfirmaet TAG, som elsker å jobbe med resirkulerte materialer. 

– Prosjektet med Item startet slik mange prosjekter starter, med utarbeidelse av planløsninger i et eksisterende lokale. Vi beveger oss deretter over i konsept, med fargeholdning, overordnet følelse og atmosfære, og videre til møbler og annet utstyr, forteller Storeide når vi spør henne om hvordan prosessen med de nye lokalene foregikk. 

– Målet til lokalene vil jeg si er å skulle være et hyggelig kontor å komme på jobb til, som også er stimulerende og som kan tilby det Item trenger av løsninger for å utføre arbeidet sitt godt, sier hun. 

– Jeg tror også Item har hatt et mål om å tilby noe annet enn det man finner på hjemmekontoret, både estetisk og fysisk, legger hun til. 

– I tillegg er Item lekne, vågale og spenstige i fargebruk og uttrykk, noe som er kjempegøy, og noe som kommer til å gjøre at de skiller seg ut! Jeg liker godt at Item har viet god plass til å være sosiale og samhandle. 

Bygger lokaler for fremtiden

Item har også hatt et klart bærekraftsmål når de nye lokalene skulle bygges, noe Storeide har satt pris på gjennom hele prosessen. 

– Det unike med dette kontoret er nok den tydelige bærekraftsprofilen, sier hun, og forteller at om vi skal ha jorden vår kjær, har vi ikke noe annet valg enn å forsøke å være bærekraftige og tenke sirkulært. 

– Lokalene hadde allerede mange fine kvaliteter som vi mente det var verdt å beholde. Vi trengte ikke gjøre mange endringer i planløsninger, så kontorfronter og dører med glass er beholdt, sier hun. Hun forteller deretter at kjøkkenet også var i fin stand, så her ble det kun satt på nye fronter, samt flere deler for å forlenge kjøkkenet. 

– Teppene kommer fra et restparti som ble feilbestilt til et annet prosjekt, og slik fikk vi et superfint teppe uten stort klimafotavtrykk. Nesten alle møblene er gjenbruk og med det kommer dette til å bli et veldig bærekraftig og spenstig kontor, sier hun. 

– Ved å ta et så tydelig standpunkt som Item gjør her, tror jeg de vil bli enda en enda mer attraktiv bedrift å både jobbe i og for kundene å bruke. 

Og til slutt, hvordan er Item å jobbe med?

– De er kjempefine å samarbeide med. De utfordrer meg på ønsker og krav, og jeg opplever at det er kort tjenestevei. Jeg får alltid svar på det jeg lurer på. I tillegg er de beslutningsdyktige. 

Publisert