Bloggen
Fem kolleger som sitter rundt spisebordet på kontoret til Item og spiller brettspill
Kultur

Brettspillkveld

Det er alltid hyggelig å samles på kontoret for å leke at man er handelsmenn i Tyskland i middelalderen, eller Cowboy som må frakte kuene sine til Kansas, eller vinbonde i Toscana.

Publisert

Fin måte å sosialisere på

Vi starter som regel brettspillkveldene hos Item med litt pizza og øl, før vi drar frem kveldens brettspill. Som konsulenter sitter vi ofte ute hos kunder, og da er det spesielt godt å kunne møte Item-kolleger i en litt lavterskelaktivitet.

Vi som jobber her er jo veldig forskjellige folk med forskjellige interesser. Enkelte driver med idrett (eller er veldig idrettsinteresserte), andre driver med musikk, og andre igjen bygger LEGO.

Men jeg tror vi har til felles at vi er folk som har noe "mellom ørene". Ofte er det folk som er gode til å se mønster eller systemer. Altså folk som kan bli stimulert en kveld av å flytte trekuber rundt på et kart i konkurranse med andre.

Så enten du er et konkurransemenneske eller en estetiker eller bare er en voksen som liker å leke – så finner du noe som treffer deg på en brettspillkveld hos Item.

Noe for enhver smak

Brettspill er en veldig aktivitet som alle har et forhold til, og alle kan være med på.

Ikke alle er klar over at tiden vi lever i nå ofte blir kalt for en "gylden alder" for brettspill. Det blir utgitt mange spill hvert år av veldig høy kvalitet, og det finnes veldig mye forskjellig å velge i.

Når vi reiser til utlandet på Item-tur kan det være hyggelig å fordrive tiden med et lite kortspill som L.L.A.M.A eller Skull. Eller vi kan inkludere hele firmaet og ha 30 stykker med på Two Rooms and a Boom som vorspiel før vi skal ut å spise sammen på en Item-kveld.

Men når vi kjører spillkveld på kontoret går vi fort for strategispill med litt mer dybde. Eurogames er en brettspillsjanger som oppstod i Tyskland etter krigen. Før krigen var det populært med spill som hadde erobring og krigs-tema (tenk Risk). Mens etter krigen var tyskerene veldig krigslei, og spill med økonomiske tema ble veldig populære.

Denne tradisjonen har fortsatt frem til i dag. Og det er ofte Eurogames vi spiller når vi møtes rundt bordet på kontoret.

Eurogamefavoritter

Hvis du er på jakt etter et litt dypere strategispill, så er dette Tom Arilds favoritter (vinteren 2023):

  1. Hansa Teutonica
  2. Brass Birmingham
  3. Great Western Trails
Publisert