Bloggen
Gutta fra item i tuktuk i Lisboa
Kultur

Itemtur 2022 - Lisboa

Etter to restriksjonspregede år har Item endelig reist på tur igjen. Denne gangen gikk turen til Lisboa

Publisert

Item hadde en klar beskjed til alle ansatte: - Pakk kofferten, vi skal til Lisboa!

Etter to restriksjonspregede år har Item endelig reist på tur igjen. Denne gangen gikk turen til Lisboa, som ofte omtales som Europas vakreste hovedstad.

 

– Vi hadde en helt glimrende tur. Absolutt alle 29 ansatte ble med, forteller daglig leder Svein Kibsgaard.

Første tur siden 2019

Å dra på reise sammen er noe Item gjør på regulær basis. – Dette var første turen etter koronaen, og det er godt å være tilbake i vanlige gjenge. Siste tur var i forbindelse med vårt 20 årsjubileum i 2019 og da dro vi til Brüssel, sier Kibsgaard.


Hvorfor er det viktig for dere å dra på tur?

– Det kollektive er vesentlig for at Item skal fungere på den måten vi vil. Vi skal kjenne hverandre godt slik at terskelen for å spørre en kollega om råd er lav. Det er viktig at de ansatte opplever selskapet som et hyggelig sted å være, og derfor er en slik tur viktig, forteller han.

I en hektisk konsulenthverdag er det vanligvis ikke alltid like lett å knytte relasjoner til kollegaene sine.

– Noen av konsulentene har en stor del av hverdagen sin ute hos kunder,  derfor må vi finne på andre måter å bli bedre kjent på. Her skal vi vite hvem som jobber med hva, samt dele kompetanse og erfaring, sier Kibsgaard.

 

Han forteller at de pleier å ha det de kaller for Itemdag flere ganger i året, der konsulentene møtes for faglig og sosialt påfyll. I tillegg har vi Itemkvelder der fokus er å spise godt og ha det gøy sammen.

– En slik tur blir en forlengelse av disse dagene.

 

Kan alle ansatte være med på en slik tur, uansett stilling og uansett hvor lenge man har jobbet i selskapet?

– Ja absolutt. I år hadde vi også med en som ikke hadde startet enda. Vi ønsker å inkludere alle, svarer han. Item har en ganske flat organisasjon og det er naturlig at vi gjør slike turer sammen.

En fantastisk, vakker by

Turen startet med workshop og kompetansedeling i de nye lokalene til Item. Deretter bar det videre til Hotel Sana Reno, sentralt i Lisboa. Hotellet har både svømmebasseng og en lun atmosfære. Alle ansatte fikk tildelt hvert sitt eget rom. Lørdag ble satt av til mer gruppeoppgaver og team arbeid.

Resten av reisen besto av deilig mat og drikke på anbefalte restauranter, og morsomme sosiale aktiviteter som blant annet ølsmaking og sightseeing, og prisutdeling til de ansatte. Å få sitte på med en tuk-tuk gjennom Lisboa by ble en av favorittaktivitetene.

– Alle ble delt opp i hvert sitt lag med hver sin lagleder, og slik ble vi bedre kjent med byen som har mange trange gater og smug, forteller Kibsgaard. – Lisboa er en fantastisk, vakker by.

Møtte dere på noen utfordringer?

– Vi var på ølsmaking kvelden før vi skulle reise hjem, og måtte stå opp grytidlig på mandagen. Da klokken ble 04.45, var alle 29 på plass. Men det gikk fint, vi ble bare et kvarter forsinket. Så, skryt til alle her!

 

Hvordan var turen kort oppsummert?

– Det ble en veldig fin tur med bra faglig innhold. Alle ansatte ble med og alle virket fornøyde. Vi hadde fint vær, god mat og bra opplevelser. Og en stor takk til turkomitéen som la opp et strålende opplegg for oss, som kjente byen fra før og derfor kunne dele sine anbefalinger med oss andre, avslutter Kibsgaard.

Vil du være med oss på tur neste gang? Vi er stadig på jakt etter flere dyktige folk. Send meg melding, så tar vi en hyggelig kaffeprat om konsulentrollen, avslutter Kibsgaard.
 

Publisert