Bloggen
Gratis master tekstplakat
Tilbud til ansatte

Mastergrad uten ekstra studiegjeld?

Item har en egen ordning hvor vi kan dekke din mastergrad. Her kan du lese om ordningen vi har for våre ansatte.

Publisert

Vi ser etter kandidater med en bachelorgrad og som allerede har minimum fem år med erfaring i IT-bransjen, men som ønsker å styrke sin faglige kompetanse ytterligere med en mastergrad. Er dette deg? Da bør du lese videre.

En smart ordning for kompetansepåfyll

Daglig leder i Item, Svein Kibsgaard, forteller at kompetanseutvikling er viktig for det faglige miljøet i bedriften. – Vi ønsker å skape et miljø for dyktige konsulenter der vi kan utvikles faglig, men også i rollen som seniorkonsulenter. Et ledd i dette arbeidet er å tilby en sponset masterutdanning, der vi er «Lånekassen» for de som har ambisjoner om å gå den veien, forteller han.

Ordningen gjelder både for nyansatte og de som allerede jobber i bedriften. – Som nyansatt kan du velge å starte utdanningen med en gang eller jobbe en periode før, sier Kibsgaard.

Han forteller at selskapet jobber med to områder rundt sine ansatte. Det ene er teknisk fagkompetanse og det andre er hvordan vi jobber i rollen som seniorkonsulent. Det å ta en mastergrad er en utvikling av begge disse områdene:

Hva er så kravene for å kvalifisere seg til en sponset masterutdanning?

– Du må ha minimum fem års erfaring innen IT, samt være innstilt på å jobbe hos oss i to år etter utdanningen.

Kibsgaard forklarer at Item ønsker å finne og utvikle de typene mennesker som får med kundene deres på en reise. – Item leverer både prosjekter og spisskompetanse som kunden ikke har mulighet til å innhente selv. Derfor er dette med personlig utvikling viktig for oss.

Martin ønsket å spesialisere seg

Våren 2021 fullførte Martin Engen en mastergrad i informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med Machine Learning (ML) som fokusområde.

– Jeg startet i Item i 2017. Etter en stund forstod jeg hvor bredt datafeltet faktisk er, forteller Engen. Han tok derfor tilbudet om å starte på en mastergrad.

– Det kreves som regel mange teknologier og hoder med innsikt i forskjellige deler av et økosystem for å kunne lage noe som gir faktisk verdi, forklarer Engen da vi spør han om hva det var som inspirerte han til å ta en videreutdanning.

Hvordan valgte du utdanningen?

– Feltet maskinlæring virket superspennende. Både på grunn av nyutviklinger de siste 10 årene, men også på grunn av hvilket potensiale det har for fremtiden. Jeg visste at UiA nylig hadde satset på forskning på maskinlæring. I 2019 gikk universitetet til innkjøp av en superdatamaskin som var tilgjengelig for studenter, og da ble valget veldig enkelt.

Hva gjør du i dag?

– I dag har jeg en veldig variert posisjon. Jeg jobber med en blanding av interne prosjekter, utforskning av skyløsningen AWS, etablere Data Science plattform og videreutvikling av prosjekter Item har levert til sine kunder, som blant annet Oslo-filharmonien, Niva, Höegh Autoliners og Telenor.

Hvordan trives du i konsulentrollen?

– Jeg trives veldig som konsulent. Man får muligheten til å jobbe med et stort spektrum av bedrifter, teknologier og løsninger som gjør at man alltid kan lære nye ting og utvikle seg selv. Item tar godt vare på alle ansatte, og vi kan selv styre hvilken retning vi ønsker å utvikle oss og hvilke oppdrag vi ønsker å jobbe med.

Vil du også jobbe som konsulent i Item?

Få en variert og spennende hverdag med faglig utvikling og bra arbeidsmiljø hos Item.

– Vår misjon er å skape en trygg arbeidsplass for alle. Dette er bygget rundt nært lederskap, jordnære og ujålete medarbeidere og ledere. Hos oss er det korte beslutningsveier og ikke minst åpenhet og transparens, forteller Kibsgaard.

Bedriften planlegger å ta inn en-tre kandidater per år.

Er dette noe for deg?

Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig prat

Svein Kibsgaard

Daglig leder
(+47) 930 90 071
svein@item.no
Publisert