Bloggen
konferanse sal
Kompetansetur

Kafka Summit 2022

Etter flere år med virtuelle konferanser ble endelig årets Kafka Summit holdt med fysisk tilstedeværelse. Konferansen ble i år holdt ved O2 arena i London den 25 – 26 april, med over 1,200 deltakere. Item var naturligvis til stede.

Publisert

Etter flere år med virtuelle konferanser ble endelig årets Kafka Summit holdt med fysisk tilstedeværelse. Konferansen ble i år holdt ved O2 arena i London den 25 – 26 april, med over 1,200 deltakere.

Vårens konferanse startet med at Confluent sin CEO, Jay Kreps, hadde en gjennomgang av hvorfor Kafka Summit er viktig, og hva den er til for. Kreps er i tillegg en av tre som var med på å utvikle Kafka, som er en åpen kilde plattform for streaming av hendelser i stand til å håndtere billioner av hendelser hver dag. Vår deltager i år var Åsmund Bryne Retterstøl.

Apache Kafka

Apache Kafka er en distribuert eventbutikk og strømbehandlingsplattform. Det er et åpen kildekode-system utviklet av Apache Software Foundation skrevet i Java og Scala.

Faglig utbytte

Faglig, så bydde konferansen på et stort utvalg av foredrag, som alle fant sted hver time og hvor der var mulig å stille spørsmål til talerne. Ifølge Åsmund, som var Items øyne og ører på konferansen, så var det foredrag om Kafka sine visjoner for fremtiden, hvordan en som utvikler kan bidra til prosjektet. Videre forteller han at det var fokus på best practices innen modellering, sikkerhet og utvikling,  og hvordan en kan håndtere større og mindre problemer en kan støte på i arbeidet.

Åsmund syntes at det var spennende og lærerike foredrag, hvor talerne gjennom hele konferansen var utrolig flinke og inspirerende.  

-Aller mest interessant for meg var de som viste prosjekter de jobbet på, med kodesnutter og fremvisning av gode løsninger på problemer man kan støte på. Og de var det flere av, forteller han.

Bygge relasjoner og nettverk

Men konferansen bestod ikke bare av faglig innhold. Grunnet pandemien var det stor glede av å kunne være sosial med resten av deltakerne på konferansen.

Allerede første kvelden var det duket for en fest, hvor mat fra hele verden ble servert gjennom et godt gjennomført Street Food tema. Her var der også flere små-konkurranser en kunne delta i, og selvfølgelig mingle med mennesker fra hele verden.

-Det var rett og slett en veldig koselig kveld, der jeg møtte mange hyggelige og fine folk. Så vant jeg også en racerbil runde, som selvfølgelig gjorde kvelden enda bedre, sier Åsmund.

Videre, likte han å se hvordan en kan bruke Kafka til å løse dagens problemer, i tillegg til hvordan en kan utnytte hjelpemidler som finnes for å gjøre arbeidet med Kafka lettere.

Inspirasjon

På spørsmålet om hva en kan ta med seg fra konferansen, svarer Åsmund at det først og fremst er inspirasjon han kom hjem med.

-Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra konferansen, var å lage en bruker på Confluent Cloud, og begynne å lage et lite prosjekt med Kafka og ksqlDB.

-Neste summit går 4 - 5 oktober i Auston, Texas. Jeg vil anbefale konferansen til de som er interessert i fagområdet!

Har du spørsmål om Kafka?

Ta kontakt med oss

Erik Borse

Kundeansvarlig / Rådgiver
(+47) 951 78 616
erik.borse@item.no
Publisert