Bloggen
digital transformasjon ikoner plasert i sirkel
Fagartikkel

Digital transformasjon forklart med færre enn 50 ord

Leter du etter en kort definisjon av digital transformasjon? Her har du den.

Publisert

Du har kanskje hørt det i mange år: digital transformasjon endrer måten vi driver business på og digitale prosjekter. Alle aspekter av strategi og oppgaver vil bli påvirket av den økende digitaliseringen, hvert felt vil bli påvirket, hver analog stein vil snus.

Men hva skjuler seg bak alle buzzwords? Hva er essensen, hva er de kalde fakta om digital transformasjon? Hva trenger du egentlig å vite om konseptet for å gi best mulig råd til dine kunder?
 

Definisjon av digital transformasjon

Digital transformasjon er en paraplybetegnelse for effektene av rask innovasjon innen digital teknologi på kjernevirksomhetens funksjoner og prosesser, som muliggjør nye metoder og mer effektivitet i å løse tradisjonelle oppgaver og levere kundeverdi.  Samtidig blir eksisterende drift og kommunikasjon foreldet når det gjelder konkurranseevne på markedet.

Hva er det neste

Altså, digital transformasjon er i hovedsak et begrep som beskriver det faktum at din bransje og virksomhet gjennomgår en teknologisk drevet endring i måten å løse oppgaver på.

Konseptet innebærer også at du må tilpasse deg og bruke ny digital teknologi på en smart måte så du holder tritt med dine konkurrenter.

Så hva bør du gjøre videre?

  • Du bør lese deg opp på det nyeste innen digital transformasjon. Bli kjent med hvilke topp prioriteringer ledere har, hvilke barrierer det er for å gå gjennom en digital transformasjon, hvilke sektorer og områder som mest sannsynlig vil implementere teknologiske endringer først, og hvilke spesifikke trender som dominerer scenen.
  • Du bør også begynne å forberede deg på digital transformasjon ved å vurdere hvordan du kan innføre prosessautomatisering. Involver ledelsen i organisasjonen din, identifiser ikke-essensielle funksjoner, og begynn i det små for å teste de best mulige løsningene.
  • Du bør deretter implementere endringene dine ved å etablere en arbeidsgruppe for digital transformasjon og introdusere moderne, organisasjonsomfattende prinsipper for å legge grunnlaget for de faktiske endringene.  

Å være forberedt på fremtiden vil uansett kreve at din organisasjon investerer i en innovasjonsplattform, så smidig og fleksibel at den er i stand til å oppfylle alle tenkelige krav i årene som kommer. Sørg for å velge med omhu og langsiktig.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Enonic

 

Publisert