Til hovedinnhold

Enonic XP valgt som plattform for nye websider

Logo Höegh Autoliners

Höegh Autoliners måtte flytte de gamle hjemmesidene sine til ny plattform uten nedetid. De valgte å benytte Item for å gjøre dette.

Höegh Autoliners AS er et norsk selskap, stiftet i 1927, med over 400 ansatte fordelt over 20 kontorer i hele verden. Selskapet opererer i Roll-on-roll-off-segmentet innenfor shipping. Med til sammen 56 skip, hvor enkelte av dem er på størrelse med 10 fotballbaner og 1300 sjøfolk som er ansatt gjennom kontorer i Kina og Filipinene, er det en stor organisasjon.
 

Måtte flytte hjemmesider uten nedetid

Gjennom nettsidene til selskapet informerer de kunder og partnere om status på frakteoppdrag, skip og havneterminalene. Det var derfor viktig for Höegh at det var kontinuerlig drift av disse løsningene da de bestemte seg for å flytte over til en ny publiseringsløsning. Oppdraget tilfalt Item.

Cecilie Moe jobber som Senior Consultant, Application Management I Höegh Autoliners AS. Hun hadde rollen som prosjektkoordinator og var da bindeleddet mellom Item og Höegh.

– Item har jobbet med intranettet vårt, i tillegg til at vi har en fast konsulent fra dem som jobber på ekstranettet vårt, som er en stor IBM basert løsning. Så derfor valgte vi dem da vi skulle migrere fra web-publiseringsløsningen Enonic CMS til Enonic XP. Det var da snakk om to nettsteder, hoeghautoliners.no og horizonterminals.com.

Skjermbilde av Höeghs løsning Customer Centre

 

 

Viktige integrasjoner

Moe sier valget var enkelt.

– Item har dyktige konsulenter, og det er kvalitet i det arbeidet de gjør. Vi har også hatt en svært god dialog i prosjektgjennomføringen

Jobben gikk ut på å løfte alt innhold og design fra den gamle løsningen og over i den nye. Det ble ikke gjort noen større designendringer, kun små. Men det var også integrasjoner med andre løsninger som måtte være på plass.

– Vi har systemer for havneregisteret vårt, skipsregister, en løsning for innlogging for våre agenter og et system som gir oversikt over når båtene våre ankommer og forlater havnene de er i. Alt dette ligger i tredjepartsløsninger og de var integrerte i den gamle løsningen, og de måtte vi ha med oss i den nye løsningen.
 

Testet grundig

En kan kanskje få inntrykk av at det er en enkel jobb å løfte over to web-løsninger til ny plattform, men Moe er klar på at det er en stor jobb.

– Det var en migrering av designet og innholdet vi allerede hadde, likevel tok jobben tre måneder. Men vi brukte lengre tid, for vi hadde det ikke travelt. I Hoegh var vi mest opptatte av at det var kvalitet over det som ble levert, og at alt innholdet var der det skulle være. Så alt i alt, inkludert testing, brukte vi seks måneder. Men selve jobben med å løfte over tok tre måneder.

På spørsmål om det var noen utfordringer underveis, må hun tenke seg godt om.

– Nei, jeg vil ikke si det. Det gikk veldig greit, og det meste fungerte da vi testet. Noen småting oppdager vi så klart uansett, men det ble fikset raskt.

Jobben startet våren 2017, og gikk utover sommeren. I begynnelsen av høsten var det klart for testing og i november var det offisiell publisering av den nye løsningen.

Resultatet kan du selv se på www.hoeghautoliners.com og www.horizonterminals.com

Kontakt oss

Vil du kontakte oss kan du sende mail på firmapost@item.no 
eller kontakt en av oss https://item.no/ansatte