Til hovedinnhold

Workshop Universell Utforming

Publisert: 2. november 2018

Item Consulting inviterer til workshop med tema universell utforming 14. desember

SAS risikerte dagbøter på 150.000 kr per dag, fordi de hadde nettsider som ikke var universelt utformet. Heldigvis for SAS greide de å rette opp feilene innen fristen.

Fra 1. juli 2014 har det vært krav om at alle nye, eller vesentlig oppgraderte nettløsninger skal følge kravene i forskrift om universell utforming fra Difi. Innen 1. januar 2021 skal alle nettløsninger være universelt utformet.

Dersom en nettløsning ikke følger kravene kan eier få pålegg og dagsbøter fra Difi. Den mer direkte konsekvensen av manglende universell utforming er at mange brukere stenges ute fra tjenesten. Godt universelt utformede nettløsninger gir en bedre brukeropplevelse for alle brukere!

Item Consulting inviterer til workshop for våre kunder med tema universell utforming 14. desember kl. 12:00 - 15:00. Vi starter med lunsj kl 11:00.

Målgruppe:  Alle som jobber med webutvikling og som har en grunnleggende forståelse for HTML, CSS og JavaScript. 

Kunnskap om universell utforming er noe som kan brukes i jobben som webutvikler hver eneste dag.

I løpet av workshopen vil følgende tema bli gjennomgått:

  • WCAG 2.1 standarden
  • Universell utforming og webapplikasjoner
  • Skjermlesere (for blinde/synshemmede) 
  • WAI-ARIA
  • Tastaturnavigering
  • Workshop hvor vi jobber med webapp-kode

 

Utstyr: ta med egen maskin med installert skjermleser samt øretelefoner. Hvis det er noen som ikke har skjermleser installert, kan vi møtes under lunsjen klokken 11:45 for felles oppsett.

Foredragsholder: Tom Arild Jakobsen har fordypet seg i temaet "Universell utforming i web-applikasjoner". Det begynte da Tom jobbet et år med å utbedre en suite web-applikasjoner til å være universelt utformet. Han brenner for temaet, og hjelper andre utviklere med å få denne kunnskapen i verktøykassen sin.

Sted: Thon Hotel Opera - møterom Figaro

Pris: Gratis

Påmelding: Invitasjon vil bli sendt ut. Er du kunde (eller ønsker å bli) og ikke har fått invitasjon, ta kontakt med Erik Borse

Frist for påmelding: 30 november (leser du dette etter den datoen så ta kontakt og hør om det fremdeles er plass)

I tillegg til lunsj vil det bli servert gløgg og pepperkaker :-)