Til hovedinnhold

workshop universell utfoming for webredaktører

Publisert: 28. mars 2019

Stadig flere har spurt oss om vi kan arrangere en workshop på tema universell utforming for webredaktører. Vi kjører den første 10. mai.

Lurer du på hvordan du skal få til universell utforming av tekst, bilder eller video på nettsidene deres? Hvordan skal du passe på at kvaliteten blir ivaretatt over tid? Dette er temaer vi ønsker å gå gjennom på en liten workshop.

ITEM CONSULTING INVITERER TIL WORKSHOP FOR WEBREDAKTØRER PÅ TEMA UNIVERSELL UTFORMING 10. MAI KL. 11:00 - 15:00. VI STARTER MED LUNSJ KL 11:00.

Agenda:

  • Gjennomgang av krav (WCAG 2.1)
  • Rett bruk av semantikk
  • Bruk av video, bilder og lyd
  • Språk på nettsiden
  • Manuell testing med skjermleser (for brukere med synshemminger)
  • Automatisert testing av UU på en nettside

Målgruppe: Alle som jobber med innholdsproduksjon.

Utstyr: ta med egen maskin med installert skjermleser samt øretelefoner. Hvis det er noen som ikke har skjermleser installert, kan vi møtes under lunsjen klokken 11:45 for felles oppsett.

Foredragsholder: Tom Arild Jakobsen har fordypet seg i temaet "Universell utforming i web-applikasjoner". Det begynte da Tom jobbet et år med å utbedre en suite web-applikasjoner til å være universelt utformet. Han brenner for temaet, og hjelper andre utviklere o med å få denne kunnskapen i verktøykassen sin.

Sted: Oslo sentrum 

Pris: 300,-

Påmelding: Invitasjon vil bli sendt ut. Er du kunde (eller ønsker å bli) og ikke har fått invitasjon, ta kontakt med Erik Borse.