Til hovedinnhold

Skap verdier med digital transformasjon

Publisert: 13. september 2021

Hvordan utnytte forretningsverdien i de nye digitale trender og teknologier?
Ny teknologi og løsninger kan være interessante i seg selv, men det er ikke alltid lett å se forretningsperspektivet - hvordan en hvilken som helst gitt teknologi vil påvirke inntektene og bunnlinjen.

Og selv om du som teknisk og kunnskapsrik profesjonell kan identifisere mulig forretningsverdi, vil ikke interessentene i selskapet ditt nødvendigvis følge etter. For å åpne døren har vi samlet seks nøkkelpunkter for å realisere forretningsverdi med digital transformasjon.

 

 1. Orienter deg
  Først må du orientere deg i det skiftende landskapet innen digital og næringsliv. Du vet kanskje hva digital transformasjon innebærer, men interessentene gjør kanskje ikke det. For å identifisere hva digital transformasjon egentlig er, bruk vår definisjon:

  Digital transformasjon er de omfattende effektene av rask digital innovasjon på kjernevirksomhets funksjoner- og prosesser.

  Ny teknologi muliggjort av digital transformasjon tilrettelegger for nye metoder og forbedrer gamle metoder for å løse tradisjonelle oppgaver og levere kundeverdi. Dagens måter å gjøre ting på kan bli utdatert i forhold til vår konkurranseevne i markedet - noe enhver forretningsfokusert interessent vil forstå.

  Etter å ha forstått det grunnleggende ved digital transformasjon, må organisasjonen spørre seg selv hva, hvordan og hvorfor? Hvilke kjernevirksomhetsfunksjoner bør forbedres av digital, hvordan skal du nå det målet, og hvorfor skal du gjøre det? Vil funksjonene fungere like bra uten fancy, ny teknologi? Eller vil inntektene virkelig øke? Å identifisere digital transformasjon og organisasjonens behov markerer en flott begynnelse for å lage en formell forretningsstrategi for å løse saken. I dette stadiet må du også tenke på om du skal kutte kostnader eller øke inntektene. Forfatterne Michael Raynor og Mumtaz Ahmed omfavner det sistnevnte alternativet i sin bok The Three Rules: How Exceptional Companies Think.


  Bonusmateriale - Den ultimate guiden til publiseringsløsninger (CMS)


   

 2. Få med deg ledelsen

  En grundig orientering, strategiforslag og potensiell business case er taktikk du kan bruke for å involvere ledelsen i organisasjonen din. Uten deres velsignelse vil ethvert forsøk på å låse opp forretningsverdi gjennom nye, digitalt drevne midler i beste fall bli hemmet og i verste fall stoppet.

  Som nevnt vil en business case som viser frem suksesshistorier være en integrert del av å involvere C-suiten, og kan representere vendepunktet for å få dem med.

  Sørg også for å inkludere tall, grafer, prosentandeler og eventuelle visuelle virkemidler som viser din digitale transformasjon. Brainbridge nevner 12 slike suksesshistorier, inkludert Subway, Capital One, Walgreens, CVS, Wal-Mart og Target. CIO.com viser til flere andre.
   

 3. Sett sammen laget

  Du kan ikke bære byrden for å låse opp organisasjonens forretningsverdi gjennom digital transformasjon helt alene. Du trenger et team, og ikke bare et hvilket som helst team - du trenger fagfolk med digital spesialisering.

  Teammedlemmene dine bør ha de riktige ferdighetene, og du bør bare tildele rollene som trengs for å nå dine mål. Ferdigheter for å overvinne digital transformasjon av hensyn til forretningsverdier kan omfatte prosjektledelse, løsningsarkitektur, UX-design, webutvikling, back-end utvikling, CMS-leverandørkompetanse, kontinuerlig utvikling, innholdsproduksjon, tilgjengelighet, SEO, testing og drift. Dette er selvfølgelig mye å holde orden på, men kjennetegnet til en flott arrangør og leder er nettopp det - å finne de riktige menneskene med riktig ferdighet til å utføre den riktige rollen.

  Ferdigheter er imidlertid ikke nok. Teamet ditt må også legge til rette for en bestemt strategi og miljø for å lykkes med å utnytte virksomheten. En tydelig digital strategi, moderne lagarbeidsprinsipper, et delingsmiljø og en produktiv teknisk plattform vil også bidra til suksess.

   

 4. Finn svakhetene

  Din digitale organisasjon er ikke sterkere enn den svakeste lenken. Selv om organisasjonen din kan ha innført f.eks. prosesser med automatisering, selvbetjening og fyrtårn i visse avdelinger, kan det vise seg nytteløst i det lange løp hvis kjernevirksomhetsfunksjoner fremdeles drives med foreldede metoder.

  Når du og teamet ditt leter etter operasjoner og prosesser som kan transformeres digitalt for å forbedre effektiviteten, må du jobbe systematisk. Du må inspisere alle aspekter og aspekter av organisasjonen din - ingen stein må ligge urørt. Spør deg selv om hva som kan digitaliseres i samsvar med prinsippene beskrevet under det første punktet i denne artikkelen.

  Du bør også identifisere ikke-viktige aktiviteter som utføres av kolleger i teamet ditt, i de forskjellige avdelingene og til slutt i organisasjonen som helhet. Hvis du fjerner eller outsourcer ikke-kjerneaktiviteter, frigjør du ressurser som kan brukes til å forbedre effektiviteten og øke bunnlinjen i mer produktive bestrebelser
   

 5. Introduser smidige og "lean" metoder

  Inngangsdøren til økte inntekter og forretningsverdi er solid, med solide, kraftige låser for å beskytte elvene av gull og honning. Hittil har vi samlet nøklene til generell strategi, involvering av interessenter, et dyktig team og identifisering av forbedringsområder. Vi er nesten der, men vi trenger noe mer - vi trenger et rammeverk for arbeidsmetoder, som antydet tidligere.

  Involver HR -avdelingen til å planlegge hvordan du kan introdusere moderne arbeidsprinsipper så smidig som mulig. Oppmuntre dine kolleger til å teste ny og spennende teknologi og arbeidsprosesser, samtidig som du introduserer smidige, lean og scrum -prinsipper.

  Disse prosessene gir mulighet for kontinuerlig tilbakemelding og forbedringer, og kan la deg raskt gå fra en idé om å løse et spesifikt problem til en prototype på høy kvalitet i så lite som en uke. Eksempler innenfor disse rammene inkluderer Googles designsprint,Jobs to Be Done og LeanKit.

   

 6. Mål forretningsverdi og gjenta
   

  Som et siste poeng etter at du har lykkes med å låse opp forretningsverdien med nøklene ovenfor, må du bevise verdien av denne innsatsen ved å måle, analysere og gjenta.

  Å identifisere virkelige KPI -er innen digital transformasjon som påvirker inntektene er ingen enkel oppgave, men spør deg selv hvordan en gitt teknologi øker inntektene, om teknologien kan senke kostnadene og hvordan den kan forbedre produktiviteten.

  For eksempel, vil en selvbetjent maskin i en butikk øke antall bestillinger i motsetning til det tradisjonelle samspillet med en kontorist? Vil introduksjonen av AI oppdage gjennomførbare snarveier i forsyningskjeden og dermed lavere kostnader? Vil lean -metoden beviselig få kollegene til å gjøre flere oppgaver på kortere tid?

  Faktorer som disse er målbare, og ved å måle dem kan du analysere, optimalisere og forbedre hver prosess, tjeneste og produkt - og dermed øke forretningsverdien.
   

Bonus: Holder deg oppdatert

Å holde seg oppdatert på alle trender, nyheter, forskning, undersøkelser og rapporter om digital transformasjon er ingen enkel oppgave. Her er noen tips om hvordan du kan holde tritt:

Finn kilder

Hvis du ikke allerede har funnet pålitelige og friske nyhetskilder for digital transformasjon, er det nå på tide.

Digital Adoption har laget følgende liste, som kan vise seg å være et greit utgangspunkt:

 


Sette opp nyhetsfeed

Å bla gjennom dusinvis av separate nettsteder for nyheter om digital transformasjon kan være en unødvendig jobb. Da kommer en nyhetsfeed godt med. Disse tjenestene leses inn i RSS -feeden på ethvert nettsted som tilbyr dem, og du kan deretter kompilere din egen nyhetsfeed på ett sted.

Her er en liste over noen nyhetsaggregatorer, med tillatelse fra WPBeginner:

 • Feedly
 • Google News
 • Alltop
 • News360
 • Panda
 • Techmeme
 • Flipboard
 • Pocket
 • Inoreader

  Sett opp Google Alerts

  Hvis du vil ha flere øyeblikkelige varsler om nye omtaler av et gitt søkeord eller til og med ditt eget merke, kan du konfigurere Google Alerts.

  Det er enkelt å sette opp et varsel: Skriv inn det angitte søkeordet ditt - for eksempel "digital transformasjon" - før du velger varselsfrekvens, kilder, språk, region, resultattype og e -postadresse.

  Søk på tagger I sosiale medier

  Sosiale medier kan være en skattekiste av informasjon, hvor bransjefolk deler uvurderlige tips og essays om sin bransje og utvikling.

  Det er imidlertid ikke lett å finne alle disse innleggene, men en måte å navigere i mengden informasjon på disse nettverkene er ved bruk av hashtags. Søk på LinkedIn, Twitter, Facebook og lignende med #digitaltransformation og relaterte termer for å finne premissgivere rundt emnet.

  Ta del i felleskap og grupper

  I tillegg til å motta informasjon passivt, kan du også bli med i et eller flere fellesskap som fokuserer på digital transformasjon. Disse profesjonelle nettverkene arrangerer ofte arrangementer der deltakerne møtes for å diskutere felles utfordringer og erfaringer, som kan være en uvurderlig ressurs og informasjonskilde for dine bestrebelser.

  Noen få eksempler på digitale transformasjonssamfunn inkluderer:

 • Digital Leaders
 • Boye & Co
 • Growthhackers
  Artikkelen er skrevet i samarbeid med Enonic