Til hovedinnhold
Bilde av kvinnelig ansatt

Mastergrad uten ekstra studiegjeld

Publisert: 16. november 2021

Item Consulting opplever for tiden stor vekst og økt etterspørsel etter dyktige IT-konsulenter, og søker derfor deg som er nysgjerrig på konsulenthverdagen. Har du allerede en bachelorgrad, noen års erfaring innen IT-bransjen, men ser at du trenger kompetansepåfyll i form av en mastergrad? Da bør du lese videre.

Ny jobb, men mangler en grad?

Se for deg denne situasjonen. 

Du har en bachelorgrad og var så heldig å få jobb rett etter studiene. Nå har du jobbet i et par-tre år. Du søker nye utfordringer og scroller på Finn.no hyppigere enn i din egen, Instagram eller Facebook-feed. Men det er bare et problem med jobbannonsene: At alle krever en mastergrad. Frustrerende? Ja. Har Item en løsning for deg? Ja. Interessant? Ja, sier vi. Fortsett å lese om du er enig.

Item Consulting lanserer en helt ny ordning for kompetansepåfyll, der både gamle og nye ansatte kan velge å ta en hel mastergrad på selskapets regning

— Vi sponser en to års masterutdanning. Som nyansatt kan du velge å starte utdanningen med en gang eller jobbe en periode før, forteller daglig leder Svein Kibsgaard

— Hos Item Consulting står konsulentene fritt til å bestemme over sin egen faglige utvikling. De ansatte blir hørt, motivert og utfordret. Fornøyde ansatte betyr fornøyde kunder.

 

Kan den ansatte bestemme utdanningen selv?

— Ja, du kan skreddersy masteroppgaven til selskapet eller, hvis det lar seg gjøre, til en av våre kunder, sier Kibsgaard. 

 

Hva er kravene?

— Du må ha minimum tre års jobberfaring innen IT, samt være innstilt på å jobbe hos oss i to år etter etter utdanningen.

Nysgjerrig på om du har relevant erfaring? Du kan lese mer om hva Item gjør her.

Martin ønsket å spesialisere seg

Og en av de som har fått prøve seg på ordningen er Martin Engen (29), som startet som konsulent i Item Consulting i 2017. Etter en stund kjente Engen på hvor bredt datafeltet er. Våren 2021 fullførte han en mastergrad i Informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med Machine Learning (ML) som fokusområde.

Bilde av Martin ute på tur

— Det kreves som regel mange teknologier og hoder med innsikt i forskjellige deler av et økosystem for å kunne lage noe som gir faktisk verdi, forteller Engen da vi spør han om hva det var som inspirerte han til å ta en videreutdanning. 

 

Hvordan valgte du utdanningen?

— Feltet maskinlæring virket superspennende. Både på grunn av nyutviklinger de siste 10 årene, men også på grunn av hvilket potensiale det har for fremtiden. Jeg visste at UiA nylig hadde satset på forskning på maskinlæring. I 2019 gikk universitetet til innkjøp av en superdatamaskin som var tilgjengelig for studenter, og da ble valget veldig enkelt.

 

Hva gjør du i dag?

— I dag har jeg en veldig variert posisjon. Jeg jobber med en blanding av interne prosjekter, utforskning av skyløsningen AWS, etablere Data Science plattform og videreutvikling av prosjekter Item har levert til sine kunder, som blant annet Oslo-filharmonien, Niva, Höegh Autoliners og Telenor.

 

Hvordan trives du i konsulentrollen?

— Jeg trives veldig som konsulent. Man får muligheten til å jobbe med et stort spektrum av bedrifter, teknologier og løsninger som gjør at man alltid kan lære nye ting og utvikle seg selv. Item tar godt vare på alle de ansatte, og vi kan selv styre hvilken retning vi ønsker å utvikle oss og hvilke oppdrag vi ønsker å jobbe med.

Les mer om hva Item tilbyr

Lyst til å jobbe som konsulent?

Nå starter prosessen med å finne nye ansatte som kan tenke seg en mastergrad og en fulltidsjobb som konsulent. 

— Vi kommer til å ta inn to-tre kandidater per år, sier Kibsgaard.

Om du synes dette hørtes interessant ut, ja, da er det bare å ta fatt i den virtuelle pennen og sende daglig leder Svein Kibsgaard (svein@item.no) en mail ring på 93090071 for en hyggelig prat. Kanskje det er nettopp deg som er Item Consultings nyeste masterstudent og konsulent?

 

Les mer om konsulentrollen.