Til hovedinnhold

Konsulentrollen, hvordan er den i Item?

Publisert: 23. september 2021

Hvordan er hverdagen som konsulent i Item? Lisa Halvorsen og Simen Robstad Nilssen deler litt om sin hverdag og sin rolle.

Konsulentrollen åpner for mange nye muligheter, og kan gi deg den jobberfaringen du behøver for å få en komplett CV. Hos Item Consulting står konsulentene fritt til å bestemme over sin egen faglige utvikling. De ansatte blir hørt, motivert og utfordret. 

Er du nysgjerrig på om jobben som IT-konsulent er noe for deg? Simen og Lisa deler sine erfaringer. 

 

Lisa Halvorsen, seniorkonsulent

Lisa er frontendutvikler, har en mastergrad i Informasjonsvitenskap, og har over syv års erfaring fra bransjen. 

20210816_145146.jpg
Lisa Halvorsen

Hvordan trives du i konsulentrollen?

— Jeg trives godt i konsulentrollen. Her får jeg jobbe med flere team, kunder og prosjekter. I Item har jeg fått jobbe med de teknologiene jeg har hatt lyst til, samt fått muligheten til å lære nye ting gjennom jobben. 

Hvordan hørte du om Item?

— En kompis jobber her allerede.

Hvordan gikk onboardingen, og hvordan ble du tatt imot? 

— Jeg ble godt tatt imot i Item. Men det ble kanskje en noe uvanlig overgang fra den forrige jobben. Jeg signerte rett før koronaen slo til. Heldigvis var Item veldig samarbeidsvillige på det at jeg skulle få være i jobb, så derfor fortsatte jeg hos min gamle arbeidsgiver til markedet hadde stabilisert seg. 

Men Item ønsket at Lisa skulle føle seg inkludert fra første stund.

— I perioden fra jeg signerte til jeg startet, ble jeg inkludert i fredagsmøter der vi får faglig påfyll og oppdateringer, og jeg fikk være med på Item-dagen.

Hun forteller om en myk overgang til hennes nye arbeidsgiver.

— Da jeg faktisk begynte, ble jeg også tatt godt imot. Jeg følte at folk var opptatt av at jeg skulle komme i gang. Vi var flere som ikke var i prosjekt på det tidspunktet, så da dannet vi ulike teams som skulle jobbe med interne prosjekter. Jeg syns dette var en fin måte å bli kjent med de andre på, selv om man ikke kunne være på kontoret. 

— Jeg følte jeg ble hørt med tanke på de prosjektene jeg ønsket å komme inn i. Dette var veldig viktig for meg med tanke på motivasjon. 

Hvem sitter du hos i dag?

— Jeg startet hos Mattilsynet før sommeren. Her holder vi på å utvikle nye nettløsninger og nytt designsystem for dem. Dette er et spennende prosjekt, som er rettet mot allmennheten, hvor det er viktig med en god brukeropplevelse for alle. Da tenker jeg spesielt på kravet til universell utforming, samt det som heter performance på nettsidene. I tidligere prosjekter jeg har vært en del av har dette kommet i andre rekke.

Hvordan ser en vanlig hverdag ut for deg?

— Jeg starter på jobb i halv åtte-tiden, etter en liten treningsøkt. Jeg syns det er godt å bevege seg før man skal sitte ved skrivebordet hele dagen. Deretter har vi stand-up kvart over ni, og lunsj klokka tolv. Bortsett fra det er det stort sett koding det går i. Jeg forsøker også å ha tett dialog med designer om det vi lager, og her jobber vi helst sammen for å finne den beste løsningen. 

— Review og diskusjon rundt kode er også en del av arbeidsdagen, avslutter Lisa.

 

Simen Robstad Nilssen, seniorkonsulent

Simen er frontendutvikler (med et ønske om å bli fullstackutvikler etter hvert), har en mastergrad i Kybernetikk og robotikk, og har litt over tre års erfaring i bransjen.

Hvordan trives du i konsulentrollen?

— Jeg trives veldig bra. Konsulentrollen gjør at jeg har mulighet til å prøve mye forskjellig, samt utvikle meg i den jobben jeg allerede gjør.

IMG_0859.heic
Simen Robstad Nilssen

Hvordan hørte du om Item?

— Jeg ble kontaktet av et bemanningsbyrå, som hadde en bedrift som kunne være interessant for meg og min profil. Etter at jeg hadde fått en introduksjon, bestemte jeg meg for at dette selskapet ville jeg bli bedre kjent med. 

Hvordan ble du tatt imot? 

 — Jeg kom på kontoret, hvor jeg ble møtt av daglig leder, som presenterte en gavepakke for meg. Jeg fikk iPhone, MacBook Pro og Bang&Olufsen headset! Deretter brukte jeg dagen på å sette opp alt, samt få en introduksjon i systemene Item bruker. Etter det startet vi med opplæring i Enonic. Denne velkomsten var meget bra. Jeg er jo en tech-nerd, så dette var en veldig gøy dag. 

Hvordan gikk onboardingen?

— Jeg fikk veldig frie tøyler til å lære meg selv opp i utvikling. Som konsulent kan man bli leid ut til hvem som helst. Onboarding og opplæring gikk mye ut på å sette seg inn i JavaScript og webutviklingsverden. Jeg kom jo rett fra skolebenken med en mastergrad i Kybernetikk og robotikk, så dette med webutvikling var litt annerledes. Jeg følte at jeg fikk veldig mye rom og tid til å lære meg de tingene som jeg behøver til jobben. Og det helt uten noe form for press på at jeg måtte levere fra første stund. 

Hvem sitter du hos i dag?

— Jeg sitter hos Gjensidige, og der har jeg vært i to år. 

Hvordan ser en vanlig hverdag ut for deg?

— Jeg jobber i et tverrfaglig team med utviklere, designere og redaktører som samarbeider tett hver dag for å bygge komponenter som utgjør en nettside. Utviklingen går hovedsakelig i React men også mye i Enonic XP med Typescript. En vanlig dag går stort sett ut på å utvikle gjenbrukbare React-komponenter som skal brukes til å bygge nettsider, i tett samarbeid med designere og andre utviklere.

Hvor er du om fem år?

— Jeg tror egentlig jeg fortsatt er i Item på grunn av det gode miljøet og de gode mulighetene som konsulentjobben gir. Man kan kan teste mye forskjellige for å utvikle seg og for å finne ut hva man trives best med, avslutter Simen. 

 

Vil du også jobbe som IT-konsulent?

En jobb i Item Consulting passer svært godt for deg med god erfaring fra IT-bransjen. Nå søker selskapet IT-konsulenter som ønsker en innholdsrik jobbhverdag. Du vil få en variert hverdag, og selskapet tilbyr blant annet fordeler som kontinuerlig tilførsel av kunnskap og kompetanse, et bredere nettverk, stadig nye utfordringer og spennende karrieremuligheter.

 

Er dette noe for deg? Ta kontakt med Svein Kibsgaard på mobil 93090071 for en hyggelig prat om konsulentrollen eller send en mail til svein@item.no.