Til hovedinnhold

Item vokser videre

Publisert: 15. august 2021

Til tross for en pågående pandemi, som har rammet bedrifter hardt, gikk Item Consulting AS ut av 2020 med et omsetningstall på 42,1 millioner og et resultat før skatt på 5,7 millioner. Dette er beste året siden oppstarten i 1999. Det ser også bra ut så langt i 2021.

Da Covid-19 kom til Norge

– Vi måtte sikre oss det vi var aller best på da det smalt, forteller daglig leder Svein Kibsgaard.

Covid-19 var i begynnelsen et fremmed virus vi ikke trodde vi kom til å se noe til. Her i Norge trodde vi det kom til å passere - men viruset skulle vise seg å være mer alvorlig enn vi trodde. 

Italia kjemper en kamp mot sitt første utbrudd. Vi får påvist vårt første tilfelle 26. februar 2020. Den 12. mars ber Erna Solberg oss om å dra hjem. Og bli der. Vi blir rammet av et sjokk. En pandemi. Kunne det være sant? I butikken forbereder folk seg på dommedag. Doruller blir hamstret. Bedrifter over hele landet må stenge. Mange bedrifter sendte ut permitteringsvarsler.

Det smalt. Også for Item Consulting. Redningen ble å sikre det konsulentselskapet var aller best på - nemlig gode kunderelasjoner, kompetansebygging, og ikke minst, å ta vare på sine ansatte. 

Trygghet og stabilitet

Kibsgaard, som har jobbet i bedriften siden 2003, forteller at Item er gode på å ansette de rette, flinkeste og hyggeligste folkene. Han mener dette har mye å si for bedriftens vekst i 2020.

– Vi hadde bestemt oss for at vi ikke skulle permittere før det var absolutt nødvendig for selskapets eksistens, sier Kibsgaard. 

Han forteller at bedriften er opptatt av at de ansatte skal trives og være motiverte.

– Fornøyde ansatte betyr fornøyde kunder.

For å sørge for at konsulentene beholdt motivasjonen under en ellers vanskelig tid, ble det tilrettelagt for at det skulle være hyggelig og funksjonelt på hjemmekontoret.

– Vi sikret at alle hadde bra arbeidsforhold gjennom støtteordninger for innkjøp av nødvendig utstyr. Vi sendte hjem bakevarer og sjokolade, arrangerte digitale brettspillkvelder og andre digitale sosiale kvelder. Vi hadde også en kokkekveld på Zoom der vi fikk lære å lage skikkelig gourmetmat. Målet var å minske den påtvungne “avstanden” pandemien påførte oss, forteller han.

Solid bedriftsstrategi sørger for vekst - også under pandemien

Men hva er egentlig strategien til Item?

– Vår strategi er å levere spisskompetanse på teknologi. Vårt mål er å være best på de plattformer og verktøy vi satser på. Det har alltid vært viktig for oss å la konsulentene peke teknologisk retning for selskapet, forteller Kibsgaard. 

– Våre konsulenter er problemløsere, har en god porsjon sunn fornuft, er i front på teknologi, og sist men ikke minst, så er de hyggelige å jobbe sammen med. Det er viktig å ikke glemme evnen til å skape et godt samarbeidsklima, gjennom å bygge og dele kunnskap. Det gjelder både internt og sammen med våre kunder.

Han har troa på at det er den personlige relasjonen som gjør at selskapet beholder både kundene og de ansatte. 

– Vi er i ferd med å videreutvikle KPIer for å måle trivsel. Derfor er vi opptatte av at vi har en nærhet til kunden, samt at de ansatte føler seg verdsatte og sett. Våre ansatte skal være med på å drive selskapet videre, sier han.

Item har fornøyde kunder som stiller krav

Det er ikke bare konsulentene som skal trives.

– Vi sørger alltid for trygghet og stabilitet, både for kunden og for konsulentene. Det er nok det som har vært nøkkelen til vår suksess.

Den daglige lederen skryter også av kundene. 

– Kundene gjør også Item til en bedre bedrift. Vi har dyktige og kravstore kunder som vet hva de vil ha. De stiller høye krav til oss som selskap og til den enkelte konsulenten. Dette bidrar til at vi utvikler og fornyer oss sammen med kundene våre, sier han. 

Hvordan ser 2021 ut og hvordan blir arbeidssituasjonen fremover?

Item Consulting AS er et senior konsulentfirma som er i stadig vekst. Derfor er selskapet nå også på jakt etter nye dyktige ansatte. 

– Vi ser etter både backend- og frontendkonsulenter med noen års erfaring, forteller Kibsgaard. 

Hvordan blir arbeidssituasjonen fremover?

– For oss blir det viktig å være lydhøre for hva kunder, ansatte og nye kandidater ønsker fremover i forhold til blant annet arbeidssted. Vi ønsker å legge til rette for at det er mest mulig fleksibilitet slik at prosjektene og oppgavene blir løst på best mulig måte. 

– Noen kunder ønsker oss inn i deres lokaler så mye som mulig, mens andre ønsker at vi jobber kun remote, men med planlagte statusmøter i deres lokaler. Dette i sin tur åpner opp for at vi vil tenke mindre på lokasjon i vår rekruttering. Det betyr at en som for eksempel ønsker å jobbe fra Bergen eller Trondheim, kan være sentral i prosjekter i Oslo, og vice versa.

Hva kan en nyansatt forvente?

– Et hyggelig arbeidsmiljø der du blir sett, der du kan være med på å påvirke selskapets utvikling, og der du får et fagmiljø du kan sparre med. Her kommer du til å trives, avslutter Kibsgaard.

 

Intervju av Tina Kasin