Til hovedinnhold

Hvordan CMS kan forbedre kundereisen

Publisert: 27. mai 2021 av Thomas Klaesson

Forbedre de digitale opplevelsene i organisasjonen din ved å bygge treffpunkter for kundereiser med tilgjengelige verktøy.

En publiseringsløsning kan gjøre mer enn bare å presentere de digitale opplevelsene i organisasjonen din - det kan forbedre hvert digitale treffpunkt for kundene dine, redusere friksjonen og skape fornøyde merkevareambassadører i prosessen.

Ved å være motoren bak dine digitale opplevelser, kan et CMS innstilles til å kjøre like raskt som en sportsbil eller sakte som en Lada. Det å lære seg hva et CMS kan og bør gjøre i denne forbindelse, kan bidra til å fjerne friksjonen dine kunder og potensielle kunder kan oppleve i møte med det du har å tilby.

La oss se nærmere på hvordan CMS kan forbedre kundereisen, hvert steg langs de forskjellige kundetrinnene.

customer-journey.png

CMS og bevissthet 

En potensiell kunde som er i bevissthetsfasen er klar over at hun eller han har en oppgave som må løses, enten det er å finne ut nye arbeidsprosesser eller å oppdage hvordan man kan selge en vare i en verden av digital transformasjon.

Hva CMS bør gjøre i dette stadiet er å tiltrekke interesserte parter med nyttig innhold som identifiserer og utforsker utfordringene deres. Vi får se hvordan du kan utnytte dette med CMS-spesifikke funksjoner som SEO, blogginnlegg og landingssider.

SEO 

Optimalisering av søkemotorer tilsvarer å ha et utstillingsvindu, eller til og med en dør rett inn i virksomheten din - helst synlig fra forbipasserende på gaten. I vår sammenheng vil vi at forbipasserende på nettet skal oppdage virksomheten vår, og dette gjøres med forskjellige SEO-verktøy.

Moz har en omfattende liste over de 60 beste gratis SEO-verktøyene, som vi anbefaler på det sterkeste. Noen publiseringssystemer kommer med integrerte SEO-verktøy for å spesifisere hvilken tittel, beskrivelse og bilde du vil ha vist på f.eks. sosiale medier - i tillegg til å la redaktører angi nøkkelord og se gjennom SEO-poeng basert på lenker, søkeordtetthet og andre faktorer. Imidlertid er de fleste SEO-verktøy tredjeparts tjenester, og derfor bør CMS-en din støtte integrasjoner med alle SEO-verktøy du velger. Denne integrasjonen kan gjøres gjennom ferdige plugins, apper eller tilpassede API-er bygget av utviklerne dine. 

Last ned E-book alt du trenger å vite om headless CMS

 

Blogg

Blogger er ofte ryggraden i innholdet på nettet, noe som er viktig når du prøver å tiltrekke potensielle kjøpere til dine digitale opplevelser. Dermed har bloggformatet blitt et viktig, og derfor leveres mange CMS-er med innholdstypen som en del av standardpakken.

Forskjellen mellom et "blogginnlegg" og en vanlig "side" er at blogginnleggene er betimelige, suksessive og gjenspeiler mer aktuelle saker, mens sider er mer tidløse, festet i nettstedshierarkiet og gjenspeiler mer generelle forhold. Blogger har ofte tagger og kan navigeres som kapitler i en bok eller artikler i en avis, mens sider ofte er mer uavhengige og løsere i stil og form.

Hvis ditt CMS ikke leveres med standard innholdstype for blogginnlegg, bør den være fleksibel nok til at en utvikler kan bygge en for deg. På denne måten kan du skreddersy innholdstypen slik at den passer perfekt til hvilket design du leter etter og hvilke felt du trenger: innhold, forfatter, kommentarer, koder, datoer, kategorier og så videre.

Landings side

Landingssiden, eller bare "siden", er etterfølgeren til den orginale HTML-siden vi fant på tidligere tiders nettsteder. De fleste nettsteder består av en eller flere sider - og hvis blogger skal betraktes som ryggraden i digitale opplevelser, må landingssider helt sikkert være jordens salt.

Nesten alle CMS som eksisterer har en eller annen form for innholdstype for landingssider, og kanskje til og med en redigeringsside for landingssiden. Dine personlige eller bedriftens preferanser kan avgjøre hvilket CMS og følgelig hvilken landingsside editor du har valgt - visuelt, tekstbasert, fleksibelt eller hugget i stein.

De fleste moderne landingsside redigeringsprogrammer har WYSIWYG, dra og slipp, og veldig fleksibel seksjonsredigering. Gitt at landingsiden kan være alt vi forestiller oss, fra bedriftsbeskrivelser og matlagingsoppskrifter til store søylesider og ensides selvbetjening, bør CMS-en din støtte en innholdstype for landinssiden som lar deg enkelt tilpasse seksjoner, kolonner og rader. 

 

CMS og betraktninger

I vurderingsfasen kjenner en potensiell kunde hans eller hennes problem og leter etter løsninger. Mens blogginnlegg og landingssider tydeligvis også bidrar massivt til dette stadiet, blir det vanligvis introdusert et par nye elementer CMS-messig for å hjelpe besøkende å konvertere og bli potensielle kunder.

Oppfordring til handling

En "call to action" (CTA) er et element som ber den besøkende om å utføre en bestemt handling. Det klassiske eksemplet er en knapp i et blogginnlegg som sier "Last ned", der den besøkende får en sjanse til å lære mer om et gitt emne. En CTA kan ha mange former, som de nevnte knappene, ren tekst, bannere og popup-vinduer.

CTA-er tilhører vanligvis automatiseringsverktøy for markedsføring, eller i det minste markedsføringsserier innenfor digitale opplevelsesplattformer. Mange CMS-er tilbyr dem ikke som standard, men et flott CMS bør likevel tilby en integrasjon med favorittverktøyene dine via API-er. Sørg for å verifisere om denne typen integrering er mulig med utviklerne dine.

Skjema

Et skjema er et så grunnleggende element at CMS faktisk er basert på dem fra starten av. Du legger inn informasjon i skjemafelt som tittel, tekst, forfatter, koder og så videre, og deretter lagres informasjonen i en database, klar til å bli presentert for dine digitale opplevelser. Imidlertid snakker vi i vår sammenheng om skjemaer som skal brukes av potensielle kunder på dine digitale kanaler, når de er klare til å fylle ut verdifull brukerinformasjon i bytte mot et innhold. En grunnleggende formbygger bør være gitt i CMS, og den skal enkelt settes inn i innholdstyper som artikler og blogginnlegg. Et annet alternativ er igjen å bruke tredjepartsintegrasjoner, som en markedsføringsautomatiseringspakke som pent knytter skjemaer til markedsføringsarbeid og CRM. 

Se også: 12 måter Enonic kan hjelpe deg med å spare tid på daglige oppgaver»

CMS og beslutninger

En ledelse i beslutningsfasen kjenner løsningen på problemet, og vurderer nå om løsningen din passer riktig. Mens vi bruker alle de tidligere CMS-funksjonene for å forbedre kundereisen til dette punktet, gjør selv nye funksjoner seg fullt ut for å skape engasjement.

Websiden

Selv om nettstedet i realiteten har vært viktig under hele kundereisen, er det endelig tid for det å virkelig skinne. Nå kommer hver innholdstype i CMS - som produkter, attester, oppskrifter og tjenester - sammen for å påvirke ledelsen mens han eller hun nøye vurderer og bestemmer seg for hvilket merkevare han eller hun skal velge å gjøre forretninger med. Nå er det også tid for søkefunksjonaliteten til CMS å skinne. For eksempel, hvis en potensiell kunde skal ta en viktig avgjørelse, og du vil finne det nøyaktige innholdet du kan bruke i en korrespondanse med kunden, er det viktig å enkelt hente blogginnlegg, bilder, PDF-filer og andre filer og innhold typer i den enorme databasen din. En søkefunksjon med filtre og raske resultater vil på en sikker måte hjelpe deg på veien.

Selvbetjening

Å føle seg komfortabel ved å gjøre ting selv er noe alle kan sette pris på, og det samme prinsippet gjelder for kundereisen. Hvis en potensiell kunde kan håndtere de fleste undersøkelser og handlinger selv, med minimal friksjon fra dine digitale opplevelser, jo bedre er det for hver part. Ledelsen føler seg trygge og du sparer tid. 

Finn ut hvilke integrasjoner du kan implementere for å tilby selvbetjeningsteknologi som bestillingsskjemaer, designverktøy, arbeidsflyter, kalkulatorer, brukervennlige visuelle grensesnitt, AI, VR / AR, maskinlæring og mer i dine digitale opplevelser - på tvers av kanaler som nett, apper, wearables og beacons.

Personifisering 

En integrert del av moderne markedsføring er evnen til å tilpasse, til å virkelig skreddersy og rette riktig innhold til riktig person til rett tid. Dette gjøres delvis med personaliseringsteknologi - programvare som gjenkjenner brukere, kobler dem til definert demografi, og deretter kobler den gitte demografien til valgt innhold. Noen innholdshåndteringssystemer tilbyr personalisering som standard, men andre krever tredjepartsintegrasjoner. Enten du velger en CMS ferdigpakket med "alt" eller kanskje velger "best of breed" -løsninger fra tredjepartsspesialister i stedet er opp til deg og kravene i organisasjonen din. 

Ikke gå glipp av: 6 måter Enonic XP kan hjelpe selskapet å generere inntekter»

CMS og glede

Du har nå en kunde. Kontrakten er signert, og du kan bare legge den i et skap, kaste nøkkelen og glemme videre markedsføring mot kunden, ikke sant? Selvfølgelig ikke. For å skape kundelojalitet og merkevareambassadører må du jobbe kontinuerlig og ikke ta kundene eller virksomheten din for gitt. Du må glede kundene dine ved å gi dem nyttig og relevant innhold regelmessig.

Markedsføringstillatelse 

Markedsføringsautomatisering har blitt nevnt flere ganger allerede. Sammen med CMS er det limet som holder kundenes reise sammen. Mens et CMS er motoren bak de digitale opplevelsene, forbedrer et markedsføringsautomatiseringsverktøy det og holder rede på både besøkende og koordinert markedsføringsarbeid. 

Noen CMS-er tilbyr markedsføringsautomatiseringsfunksjonalitet naturlig, men i de fleste tilfeller vil du ha et rent CMS med alle styrkene det har å tilby når det gjelder robust databaseadministrasjon og malering kombinert med tverrkanalsfunksjoner, og en integrasjon med et rent markedsføringsautomatiseringsverktøy. Bruk ressurser som Marketing Automation Insider for å finne det rette verktøyet for organisasjonen din.

E-post

Et CMS er åpenbart ikke en e-postklient, men CMS bør i alle fall støtte muligheter for å mate innholdet til eksterne tjenester, som RSS-feeder og følgelig e-post-tjenester. Hvis verktøyet for markedsføringsautomatisering eller e-postautomatiseringsverktøy er bra nok, bør det kunne grave i CMS-koden og hente innhold i rett tid - og levere f.eks. ukentlige eller månedlige nyhetsbrev automatisk.

Mer selvbetjening 

Hold kundene fornøyde ved kontinuerlig å gi dem muligheter. La dem være uavhengige og utføre oppgavene sine i dine digitale opplevelser, i sitt eget tempo og med brukervennlig funksjonalitet og tjenester. Legger du til en funksjon? La dem velge når og hva. Øker kapasiteten? La dem velge det mest passende alternativet.

Ikke glem headless

Kundereisen i dag og i morgen er kanaluavhengig, også kjent som omnichannel eller cross-channel. Dette betyr at det forventes at ditt digitale innhold oppleves som sømløst på apper, bærbare enheter, IoT-er og skilting som på ditt tradisjonelle nettsted. 

Et tradisjonelt CMS kan ikke gjøre dette. Den har en nær sammenheng mellom innhold og presentasjon - teksten, bildene og videoene dine er knyttet til faste maler som skal vises på skrivebordet eller mobilen. 

Et headless CMS er annerledes. Det er egentlig en database med API-er som sender relevante deler av innholdet til de aktuelle kanalene. Dette gir en mye mer fleksibel levering av alle kanaler, og møter kundene dine uansett hvor de er. Headless CMS er ikke for alle, så kanskje en blanding mellom tradisjonell og headless - en hybrid CMS - er det beste alternativet for organisasjonen din.

Last ned E-book alt du trenger å vite om headless CMS

 

 

Artikkel skrevet i samarbeid med Enonic