Til hovedinnhold
Alexander Sørnes

Alexander Sørnes

Seniorkonsulent

Alexander er en erfaren seniorkonsulent med flere års erfaring fra utvikling av backendløsninger basert på blant annet Kotlin, Apache Kafka og Kubernetes. Han tar gjerne rollen som løsningsarkitekt der han kan være med på å kartlegge og velge hvilke teknologier som skal brukes for så å utarbeide løsningsbeskrivelser og utvikle tjenestene. Alexander har også mye kunnskap innen open source-miljøer, og har fire års erfaring med big data og distribuerte systemer fra online advertising-industrien.

Alexander trives godt i "full stack" og rene backend-roller, med bla teknologier og plattformer som Java, C, C++, Enonic XP, MySQL/MariaDB, Sphinx, GIT ElasticSearch, JavaScript/ECMAScript6, Ansible, Apache, nginx, Redis, Couchbase, NodeJS, PHP og AWS.

Han er en konsulent som er flink til å dele med seg av sin kunnskap og har mye erfaring med å jobbe i team. Hans rolle har i perioder vært å coache andre konsulenter gjennom generell veiledning og «code review» arbeid.

Alexander er utdannet på Universitetet i Bergen og har en Bachelorgrad i fysikk og en Mastergrad i informatikk, med spesialisering innenfor parallelle algoritmer.

Alexander er sertifisert Enonic XP Developer og AWS Certified Solutions Architect

Telefon: +47 922 13 057

Kontakt oss

Vil du kontakte oss kan du sende mail på firmapost@item.no .

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta vårt nyhetsbrev:

Meld meg på / Meld meg av